Data: 2012-01-20 09:39:01
Temat: Re: O zachowaniu się przy stole
Od: Bbjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-01-19 21:15, medea pisze:
>>> Dzięki! Obawiam się jednak, że technicznie byłoby dla mnie trudne do
>>> wykonania. Może przy jakiejś okazji upiekę w ognisku.
>>
>> Nie trzeba ogniska :)
>> http://mamabartka.blogspot.com/2011/01/fasola-po-tos
kansku.html
>
> No, to wygląda znacznie prościej. Ciekawe, czy efekt taki sam. ;)
W tym "moim" przepisie była też wersja w garnku, nie robiłam z butli,
ale jadłam - rzeczywiście smakowała ta butelkowana fasola pysznie. Może
to też kwestia anturażu, wina popijanego i ogólnej atmosfery, ale raczej
sposobu przyrządzenia. Butla wyglądała zwyczajnie, z grubego szkła, jak
laboratoryjna, przypuszczam, ze musiała być żaroodporna.
--
Bbjk
|