Data: 2012-01-25 20:42:31
Temat: Re: O zachowaniu się przy stole
Od: Bożena <n...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"medea" <> wrote in message news:jfpob2$om3$1@news.icm.edu.pl...
|W dniu 2012-01-25 20:55, Aicha pisze:
| >
| > To ja mam szybkie pytanie za 10 punktów: co będzie lepsze do takiej
| > fasoli z mięsem (żeberka+przyprawa lubczyk z rozmarynem): soczewica
| > czy cieciorka? Trochę za bardzo esencjonalne mi wyszło danko i muszę
| > je "rozcieńczyć" czymś neutralnym :)
|
| Nie bardzo rozumiem... rozcieńczyć? Cieciorką lub soczewicą? I to w
| dodatku do fasoli? Hm...
|
| Cieciorka jest fajna, bo jest krucha i chrupiąca, mogłaby dobrze pasować
| do żeberek w jakimś sosie, ale nie wiem, czy w ogóle idę w dobrym
kierunku.
Ewo, wyprzedziłaś mnie :) Miałam napisać dokładnie to samo :)
Też mi się wydaję, że rozcieńczanie kolejnym rodzajem strączkowych może
wprowadzić zamieszanie... Może lepiej dogotować jeszcze trochę fasoli? O ile
dobrze rozumiem pytanie...
Bożena.
|