Data: 2012-01-25 20:46:49
Temat: Re: O zachowaniu się przy stole
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-01-25 21:23, medea pisze:
>> To ja mam szybkie pytanie za 10 punktów: co będzie lepsze do takiej
>> fasoli z mięsem (żeberka+przyprawa lubczyk z rozmarynem): soczewica
>> czy cieciorka? Trochę za bardzo esencjonalne mi wyszło danko i muszę
>> je "rozcieńczyć" czymś neutralnym :)
>
> Nie bardzo rozumiem... rozcieńczyć? Cieciorką lub soczewicą? I to w
> dodatku do fasoli? Hm...
Zneutralizować, ale to byłoby masło maślane. Miałam jeszcze do wyboru
czerwoną fasolę, groszek i kukurydzę. Puszki rządzą ;) Jutro będą
fasolki wszelakie po bretońsku.
> Cieciorka jest fajna, bo jest krucha i chrupiąca, mogłaby dobrze pasować
> do żeberek w jakimś sosie, ale nie wiem, czy w ogóle idę w dobrym kierunku.
Dodałam cieciorki. Wyszło pyszne. A dzieć niech żałuje, że go nie ma :)
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
|