Data: 2003-03-31 13:22:12
Temat: Re: [OT?] znow bardziej pokochalam lososia :-)
Od: "Marta Skorupska" <s...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Stanislaw" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b69dsp$4lj$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Jak Ci napisze ze lepszy jest pstrag ! To co powiesz?
> Wlasnie opatroszony swiezy psytag pociety w dzwonki przyprawiony ( jak
> chcesz) ja podstwowo sol i pieprz potem ew.czosnek przyprawa prowensalska
> przelozonu plastrami swiezej sloninki( zeby dala tluszcz)Zawijam z folie
> alum i na grila lub w domu do piekarnika.
[...]
A ja kocham pstrąga smażonego na głebokim oleju. Wcześniej trzeba go
skromnie przyprawić (sól, odrobina pieprzu, sok z cytryny, koperek i natka w
całości do środka ryby) i obtoczyć w mące. I na patelnię - po 6-7 minut z
każdej strony aż skórka zrobi się mocno rumiana. Aaaa i mówię tu o pstrągu
bez oczek i ogonka :-) Ale są tacy co smażą w całości.
Pstrąg jest miodzio :-) Chętnie bym pożarła dziś takiego, ale zapewne
przyjdzie mi jeść rybkę z folii (którą też lubię, więc nie narzekam:)
Marta
|