Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!niusy.onet.pl
From: w...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Odp: Lasagne, Risotto
Date: 9 Jun 2003 12:30:34 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 57
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <bc1mb8$olj$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1055154634 19260 192.168.240.245 (9 Jun 2003 10:30:34 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 9 Jun 2003 10:30:34 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.233.233.58, 213.180.130.12
X-User-Agent: Mozilla/4.7 [pl] (Win98; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:159300
Ukryj nagłówki
> Użytkownik Tango napisał:
>
> > Witam
> >
> > Niezmiernie gorąco dziękuje za informację. Risotto robię zgodnie z włoskimi
> > zasadami (oczywiście czosnek i cebula na oliwie i dalej jak Pan pisał z tym
> > że zamiast bulionu daje rosół z kurczaka, wino półwytrawne czerwone lub
> > białe).
> >
> > Widze że Pan jest zorientowany. Chciałbym trochę urozmaicić risotto
> > podstawowe. Dodaje kawałki piersi z kurczaka i czerwoną paprykę. Mam
> > pytanie. Czy czerwona papryka nie jest trochę za słodka do risotto? Jakie
> > warzywa by Pan widział?
> >
> > Mam obawy, że lasagne w środku może być chłodne. Co Pan na to?
> >
> > Pozdrawiam
> >
> > Tango
> >
> >
> >
> Ja nie Pan ino Pani ;-)
> Pierwsza prosba tnij troche posty.
>
Droga Pani Walkie, Tango odpowiedzial, o ile sie nie myle, na moj post, a ja
rzeczywiscie jestem rodzaju meskiego, jak sugeruje nick WOK ;-)
Pozdrawiam
Wok
Gdansk
> Dwa risotto wloskie to mi sie przedewszystkim kojarzy z zielonym
> groszkiem ale nie konserwowym tylko swiezym badz mrozonym. Do tego
> cukinia, pomidory, papryka jest ok, baklazany, pieczarki, piersi
> kurczaka, marchewka, pietruszka moze byc. Dowolnie zonglowane - pycha
> ale zawsze groszek.
>
> A co do lasagni, popieram woka, letnia lasagna jest pyszna, jesli nie
> chcesz zeby byla zimna w srodku to zagrzej mocniej ale nie podawaj od
> razu. Jesli dysponujesz mikrofala to nic prostszego lub nagrzany piekarnik.
>
>
> --
>
> o
> ooo walkie!
> o http://walkie.cegla.art.pl
> + Nawet ząb bywa wstawiony
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|