Data: 2003-06-09 10:30:34
Temat: Re: Odp: Lasagne, Risotto
Od: w...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> Użytkownik Tango napisał:
>
> > Witam
> >
> > Niezmiernie gorąco dziękuje za informację. Risotto robię zgodnie z włoskimi
> > zasadami (oczywiście czosnek i cebula na oliwie i dalej jak Pan pisał z tym
> > że zamiast bulionu daje rosół z kurczaka, wino półwytrawne czerwone lub
> > białe).
> >
> > Widze że Pan jest zorientowany. Chciałbym trochę urozmaicić risotto
> > podstawowe. Dodaje kawałki piersi z kurczaka i czerwoną paprykę. Mam
> > pytanie. Czy czerwona papryka nie jest trochę za słodka do risotto? Jakie
> > warzywa by Pan widział?
> >
> > Mam obawy, że lasagne w środku może być chłodne. Co Pan na to?
> >
> > Pozdrawiam
> >
> > Tango
> >
> >
> >
> Ja nie Pan ino Pani ;-)
> Pierwsza prosba tnij troche posty.
>
Droga Pani Walkie, Tango odpowiedzial, o ile sie nie myle, na moj post, a ja
rzeczywiscie jestem rodzaju meskiego, jak sugeruje nick WOK ;-)
Pozdrawiam
Wok
Gdansk
> Dwa risotto wloskie to mi sie przedewszystkim kojarzy z zielonym
> groszkiem ale nie konserwowym tylko swiezym badz mrozonym. Do tego
> cukinia, pomidory, papryka jest ok, baklazany, pieczarki, piersi
> kurczaka, marchewka, pietruszka moze byc. Dowolnie zonglowane - pycha
> ale zawsze groszek.
>
> A co do lasagni, popieram woka, letnia lasagna jest pyszna, jesli nie
> chcesz zeby byla zimna w srodku to zagrzej mocniej ale nie podawaj od
> razu. Jesli dysponujesz mikrofala to nic prostszego lub nagrzany piekarnik.
>
>
> --
>
> o
> ooo walkie!
> o http://walkie.cegla.art.pl
> + Nawet ząb bywa wstawiony
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|