Data: 2006-03-11 15:06:35
Temat: Re: Odsmażane kartofle.
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Piotr Gasiorek" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> Pewnie już było, ale ja nie potrafię wyguglać przepisu. Postanowiłem
> więc zapytać, jak zrobić, by ugotowane wcześniej
> kartofle/ziemniaki/pyry/grule odsmażyć tak, by pozostały w swojej
> plasterkowej formie. Sprawa wygląda tak, że zostało mi kilka kartofli z
> obiadu i chciałbym je sobie ładnie na patelni podgrzać. I za każdym
> razem gdy tego próbuję, to podczas mieszania robię z kartofli owych
> "pire". A chciałbym mieć takie fajne, zarumienione plasterki. Proszę o
> pomoc, jak zrobić take fajne (jak to się mówi na Śląsku) brat kartofle.
Nie wiem jak wyglada bratkortoffel. Natomiast zeby sie nie rozpadaly smaze
je (pokrojone w grubsze plastry) prawie tak jak frytki w glebokim tluszczu i
nie za duzo na raz.
--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron
|