Data: 2006-03-11 15:56:32
Temat: Re: Odsmażane kartofle.
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Piotr Gasiorek wrote:
> Witam,
>
> Pewnie już było, ale ja nie potrafię wyguglać przepisu. Postanowiłem
> więc zapytać, jak zrobić, by ugotowane wcześniej
> kartofle/ziemniaki/pyry/grule odsmażyć tak, by pozostały w swojej
> plasterkowej formie. Sprawa wygląda tak, że zostało mi kilka kartofli z
> obiadu i chciałbym je sobie ładnie na patelni podgrzać. I za każdym
> razem gdy tego próbuję, to podczas mieszania robię z kartofli owych
> "pire". A chciałbym mieć takie fajne, zarumienione plasterki. Proszę o
> pomoc, jak zrobić take fajne (jak to się mówi na Śląsku) brat kartofle.
nie mieszać po prostu. Kładziesz tyle plasterków, by się nie nakładały.
Można też smażyć na głębokim tłuszczu, na przykład we frytownicy.
Waldek
|