X-Received: by 10.140.27.174 with SMTP id 43mr4938qgx.19.1412884509951; Thu, 09 Oct
2014 12:55:09 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.140.27.174 with SMTP id 43mr4938qgx.19.1412884509951; Thu, 09 Oct
2014 12:55:09 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!
s7no1568519qap.0!news-out.google.com!rp1ni25815igb.0!nntp.google.com!s7no156851
5qap.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Thu, 9 Oct 2014 12:55:09 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <5436e389$0$18087$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=83.6.149.175;
posting-account=N1s5fQoAAADh79ikLaZl6sk75TRnxCdW
NNTP-Posting-Host: 83.6.149.175
References: <2...@g...com>
<5436e389$0$18087$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <5...@g...com>
Subject: Re: Paluchy w jedzeniu.
From: ikselk%g...@g...com
Injection-Date: Thu, 09 Oct 2014 19:55:09 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:357295
Ukryj nagłówki
W dniu czwartek, 9 października 2014 21:35:35 UTC+2 użytkownik Alek napisał:
> U�ytkownik <ikselk%gazeta.pl@gtempaccount.com> napisa�
>
>
>
> > Przebrzyd�a maniera gmerania paluchami
>
>
>
> Ty naprawd� niczego w kuchni nie dotykasz r�koma? Niepoj�te.
Dlatego zanim przeczytasz dalej, z gory wez cos na uspokojenie 3-)
MYJE RECE kiedy trzeba (i nawet kiedy nie trzeba), a pomimo to nigdy (nigdy!!!) nie
zdarzylo sie, abym umyslnie dotykala tego, co nakladam komuś (ba - nawet sobie), na
talerz. Mam bowiem do tego celu pełen zestaw przyborów i nimi potrafię się posługiwać
tak jak palcami, więc dania wyglądają wystarczajaco ślicznie-estetycznie, na pewno
nie pretendujac do nagrody w plebiscycie "Kicz roku" niczym te piramidki wszelkie i
ukladanki prezentowane na pokazach i w tv oraz w restauracjach majacych sie za
"luksusowe"...
Nawet krojenie pieczeni na plastry wykonuje po prostu bardzo ostrym nozem i
odpowiednim przyrzadem, na czystej, wyparzonej desce, po czym zsuwam wszystko lopatka
jednym ruchem na polmisek lub kolejno na talerze. Na przyjęciach, a i na niedzielny
obiad, podaję wszystkie potrawy na polmiskach, w salaterkach itp - i wyobraz sobie na
polmiski TEZ nakładam potrawy bez macania. Już sobie wyobrazam miny moich
bliskich/gosci, gdyby dostali potrawy "namacane" od razu na talerze :-/
I nie tylko ja tak mam, wyobrażasz to sobie???
Ludzie kulturalni maja tak wszyscy, a wsadzanie paluchow w czyjs talerz należy do
obyczajow pospolitego niewychowanego gminu, ktory obecnie rzadzi mediami i promuje
"palcowki" na talerzu jako dobry ton.
|