Data: 2008-09-18 13:31:33
Temat: Re: Pasta z czerwonej papryki?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 17 Sep 2008 23:46:27 +0200, Prawusek napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:b66wr4tbeq7f$.2tmw6k2tarnv.dlg@40tude.net...
>
> Lubisz paprykę faszerowaną? Ale niekoniecznie ryżem i mięsem, a
> warzywami? Wystarczy poddusić warzywa (marchew, cebulę, białe korzenie),
> każde osobno, wymieszać, doprawić i nadziewać strąki - zapasteryzować w
> słoikach - pracy nie ma dużo, ale niebo w gębie w zimie, gdy zimno i
> niekolorowo.
Lubię. jednak wolę faszerować zieloną, póki nie słodka. Ma ostrzejszy,
bardziej paprykowy smak. To warzywne nadzienie ciekawe :-)
--
"(...)Zewszad rozlegaly sie surowe upomnienia:Jestes niczym,zapomnij o
sobie,zyj innymi!Gdym moje Ja po raz czwarty napisal,poczulem sie jak
Anteusz ziemi dotykajacy!Grunt odnalazlem pod nogami.Utwierdzic sie w tym
Ja wbrew wszystkiemu,z maximum bezczelnosci.(...)"
Z Gombrowicza :-)
|