Data: 2018-02-06 10:18:57
Temat: Re: Pasternak - c.d.
Od: i...@g...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Mogę doradzić coś jeszcze: dla usprawnienia i przyspieszenia obierania czosnku i
cebuli stosuję prosty zabieg wstępny - cebulę i czosnek (czosnek pozbawiony tej
zewnętrznej osłonki pokrywającej łącznie całą główkę) wkładam na kilka minut do
naczynia z lekko ciepłą wodą, po czym wymieniam ją na zimną. Skórka w kilka chwil
staje się elastyczna i bardzo szybko i łatwo się ją zdejmuje - schodzi płatami, łuski
odrywają się niemal w całości. Dzięki temu praca jest naprawdę łatwiejsza i szybsza,
czas kontaktu z palcami jest naprawdę minimalny, a i ewentualne drażniące substancje
są znacznie rozcieńczone w wodnej barierze, kiedy bierzesz w mokre palce mokre
czosnkowe ząbki czy cebulę. Ręce nie wchłaniają też zapachu, kiedy robota jest żtp.
mokra. Polecam :-)
|