Data: 2018-02-08 13:19:19
Temat: Re: Pasternak - c.d.
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2018-02-06, i...@g...pl <i...@g...pl> wrote:
> Mogę doradzić coś jeszcze: dla usprawnienia i przyspieszenia obierania
> czosnku i cebuli stosuję prosty zabieg wstępny - cebulę i czosnek
> (czosnek pozbawiony tej zewnętrznej osłonki pokrywającej łącznie całą
> główkę) wkładam na kilka minut do naczynia z lekko ciepłą wodą, po
> czym wymieniam ją na zimną. Skórka w kilka chwil staje się elastyczna
> i bardzo szybko i łatwo się ją zdejmuje - schodzi płatami, łuski
> odrywają się niemal w całości. Dzięki temu praca jest naprawdę
> łatwiejsza i szybsza, czas kontaktu z palcami jest naprawdę minimalny,
> a i ewentualne drażniące substancje są znacznie rozcieńczone w wodnej
> barierze, kiedy bierzesz w mokre palce mokre czosnkowe ząbki czy
> cebulę. Ręce nie wchłaniają też zapachu, kiedy robota jest żtp. mokra.
> Polecam :-)
Ha, zadziałało bardzo dobrze. Nie, że przerabiałem jakiś kosmicznych
ilości, główke polałem pod kranem letnią wodą i w ciagu minuty zaczeło
ładnie odłazić. Dzięki :)
--
Marcin
|