Data: 2012-01-13 11:05:02
Temat: Re: Pekajace jaja
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:4f100ca2$0$1210$65785112@news.neostrada.pl...
> Dnia dzisiejszego niebożę Stefan wylazło do ludzi i marudzi:
>> Użytkownik "Robson" <r...@...pl> napisał w wiadomości
>> news:jeoucl$u1s$1@mx1.internetia.pl...
>>> W dniu 2012-01-12 20:54, jerzy.n pisze:
>>>> Jak w tytule , gotuje rano jajka na twardo na śniadanie i różnie
>>>> wychodzi,
>>>> czasami pękają a czasami nie, juz różnie próbowałem i te z lodówki
>>>> wieczorem wykładałem i tez pękały i o co tutaj chodzi ?
>>>>
>>> Mój przepis:
>>> gotuję wodę w garnku, jak wrze zmniejszam gaz do minimum, jajka z
>>> lodówki do garnka wkładam łyżką, bardzo delikatnie, zwiększam gaz,
>>> odliczam 5m30s (jaja średniej wielkości), zimna woda i na stół. Nie
>>> pękają, białko ścięte, żółtko płynne i ciepłe.
>> Autor wątku chce jajka na TWARDO!!!
>
> To se czasu DOLICZY!!!!!!
a umi:))))?
pozdr Stefan
> Qra
|