Data: 2012-01-13 10:51:30
Temat: Re: Pekajace jaja
Od: "Qrczak" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę Stefan wylazło do ludzi i marudzi:
> Użytkownik "Robson" <r...@...pl> napisał w wiadomości
> news:jeoucl$u1s$1@mx1.internetia.pl...
>> W dniu 2012-01-12 20:54, jerzy.n pisze:
>>> Jak w tytule , gotuje rano jajka na twardo na śniadanie i różnie
>>> wychodzi,
>>> czasami pękają a czasami nie, juz różnie próbowałem i te z lodówki
>>> wieczorem wykładałem i tez pękały i o co tutaj chodzi ?
>>>
>> Mój przepis:
>> gotuję wodę w garnku, jak wrze zmniejszam gaz do minimum, jajka z
>> lodówki do garnka wkładam łyżką, bardzo delikatnie, zwiększam gaz,
>> odliczam 5m30s (jaja średniej wielkości), zimna woda i na stół. Nie
>> pękają, białko ścięte, żółtko płynne i ciepłe.
> Autor wątku chce jajka na TWARDO!!!
To se czasu DOLICZY!!!!!!
Qra
|