Data: 2009-03-17 07:00:01
Temat: Re: Pieczenie jesiotra
Od: "michalek" <m...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"michalek" <m...@g...com> wrote in message
news:gpl161$7uv$1@mx1.internetia.pl...
> Wg mnie najlepszy jest pieczony i pałaszowany na zimno z pikantnym sosem.
>>
>> Oczywiście że dla mnie..Gusty i smaki są różne.
>> Ja zasadniczo nie przepadam za rybami wędzonymi,wolę pieczone, smażone,
>> ale wędzonego jesiotra uważam za rarytas..
>>
> Wedzonego tez sobie zamowię, ale na razie spróbuję
> pieczonego. Dzisiaj wkładam do piekarnika.
> M
>
Wczoraj wieczorem jadłem pieczonego.. i wiecie,
nieco się zawiodłem. Mam wrażenie, że pstrąg nie byłby
gorszy (a jednak tańszy). Dobry jest, delikatny, tylko kilka
ości poza kręgosłupem ale bez zachwytów.
Na czwartek mam zamówione uwędzenie jesiotra i pstrąga.
W sobotę będzie degustacyjne pałaszowanie :)
M
|