Data: 2004-07-28 09:46:41
Temat: Re: Pierogi ruskie zagranica
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Boguslaw kempny wrote:
> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>
>>
>> Pol kilo "mokrego" sera (tego niby "serka homo") + paczuszka purée
>> proszku (125 g). Wymieszac, poczekac 5 minut... wrobic szklanke mleka.
>>
> To musi byc okropne.
Nie, nie, wbrew pozorom wychodzi doskonale, co jest zreszta logiczne,
mieszam bowiem zbyt mokry ser i zbyt suche ziemniaki :)
Jedynej rzeczy ktorej sie balam to to ze fuzja moze nie wyjdzie "na
zimno", ale bezpodstawnie...
> Nie lepiej zrobic sobie twarog samemu?
Lepiej. Tylko nie zawsze chce mi sie czekac 2-3 dni zeby ser sie zrobil
kiedy mam ochote na ruskie.
> Odstawic mleko zeby skwasnialo, potem lekko podgrzac,
> a jak sie zetnie przecedzic i odcisnac w plociennym woreczku.
> To naprawde niewiele pracy. Mozesz miec co najwyzej klopoty z kupieniem
> mleka, ktore zechce sie ukwasic.
Podawalam juz tutaj moje metody na bialy ser, nawet z kartonu wychodzi:)
Ewcia
|