Data: 2018-05-19 23:16:18
Temat: Re: Podróby arbuzów.
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2018-05-19 o 14:49, Trybun pisze:
> W dniu 2018-05-18 o 01:28, Animka pisze:
>>
>> Tak naszprycowali te jabłka chemikaliami, że sa twarde jak kamień.
>> czesi zwrócili cały ten towar informyjąc, że nie życzą sobie zatrutych
>> jabłek. Tym sposobem te jablka trafiły do supermarketów nawet bez
>> obniżenia ceny i nikt tego nie kupuje.
>>
>
> Może jakieś poszczególne partie "uzdatnili" chemicznie i pepiki to
> wywęszyli... Ale ogólnie przetrzymywanie jabłek w chłodniach to strzał w
> dziesiątkę. Mam w piwnicy jeszcze trochę swoich jabłek, mocno
> powiędnięte, bez smaku. A takie ze sklepu - soczyste, aromatyczne -
> praktycznie jakby prosto z drzewa.
Wolałabym już te swoje, zwiędnięte niż z carrefoura czy auchana kamienie
trujące.
--
animka
|