Data: 2001-07-05 12:28:32
Temat: Re: Poledwiczka wieprzowa
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Co zrobic z wyzej wymienionej i np. kukurydzy z puszki. Mile widziany
> rowniez czosnek.
> Marzy mi sie cos takiego....
co bym zrobił..... hmmm...
może tak:
polędwiczkę pokroić w grube (tak 2cm) plastry. Zrobić marynatę: ostra
musztarda, sól, pieprz biały, majeranek i trochę czosnku. Potaplać w tym
plastry polędwiczki i odstawić na pół godziny do lodówki.
Smażyć krótko (parę minut na stronę) na sklarowanym maśle. Jak za krótko
smażysz, to bedzie krwiste, jak za długo to obcasy wyjdą.
Kukurydzę odcedzić i do gara. Dodać masła, soli i lubczyku.
Źryć do upadłego z czym popadnie. Mi pasują ziemniaki oraz pokrewne (np.
roesti, placki ziemniaczane etc).
Waldek
|