Data: 2001-07-05 12:28:23
Temat: Re: Poledwiczka wieprzowa
Od: "Dorota B." <D...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> co bym zrobił..... hmmm...
>
> może tak:
> polędwiczkę pokroić w grube (tak 2cm) plastry. Zrobić marynatę: ostra
> musztarda, sól, pieprz biały, majeranek i trochę czosnku. Potaplać w tym
> plastry polędwiczki i odstawić na pół godziny do lodówki.
> Smażyć krótko (parę minut na stronę) na sklarowanym maśle. Jak za krótko
> smażysz, to bedzie krwiste, jak za długo to obcasy wyjdą.
> Kukurydzę odcedzić i do gara. Dodać masła, soli i lubczyku.
>
> Źryć do upadłego z czym popadnie. Mi pasują ziemniaki oraz pokrewne (np.
> roesti, placki ziemniaczane etc).
>
> Waldek
mniam, mniam brzmi smakowicie!!!
Po obiedzie napisze jak wyszlo.
Dzieki
Dorota
|