Data: 2013-05-23 18:51:15
Temat: Re: Polska Kuchnia
Od: Feniks z popiołów <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-05-23 15:35, Qrczak pisze:
> Dnia 2013-05-23 14:36, obywatel tomjas uprzejmie donosi:
>> On Thu, 23 May 2013 05:26:47 -0700 (PDT), Stachu Chebel wrote:
>>> On 23 Maj, 13:10, tomjas<t...@W...onet.pl> wrote:
>>>>
>>>> Myślę, że nie jest to kwestia dobrych/złych kucharzy. To po prostu
>>>> kapitalizm po polsku - jak najtaniej i byle jak zrobić i sprzedać,
>>>> żeby
>>>> jak najwięcej zarobić.
>>>
>>> Jesteś w BłędnymBłędzie. Dobre i spierdzielone kluchy śląskie w
>>> kosztach "produkcji" wychodzą tak samo. A omawiany wcześniej spaprany
>>> na amen pstrąg wychodzi drożej niż zrobiony porządnie. No bo KRETYNI
>>> najpierw go rozfiletowywali (po kiego Wacka nie wiem!!), następnie go
>>
>> Nie wiesz czy nie kupili gotowych filetów taniej niż tuszę, bo z różnych
>> powodów tusza nie nadawała się do sprzedaży.
>
> Najprawdopodobniej to był już gotowy filet.
Taki łatwiej i szybciej odmrozić, kiedy trzeba, niż całą tuszkę.
Ewa
|