Data: 2006-10-10 10:17:33
Temat: Re: "Polska" kawa
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <egfrt2$9mn$1@nemesis.news.tpi.pl>,
JerzyN <0...@m...pl> wrote:
> Wladyslaw Los napisał(a):
> > JerzyN <0...@m...pl> wrote:
> >> Wladyslaw Los napisał(a):
> >>> Jerzy Nowak <0...@m...pl> wrote:
> [...]
> > O jakie konkretnie dodatki E chodzi Ci i w jakiej kawie?
>
> E to mało powiedziane, cała chemia stosowana przed i w trakcie produkcji.
jakie konkretnie dodatki E chodzi Ci i w jakiej kawie? I co to znaczy
"cała chemia"?
> [...]
> >>> I po czym poznajesz, czy kawa jest liofilizowana, czy nie?
> >> Po wyglądzie [różni się ;-) od tej suszonej metodą rozpyłową],
> >
> > No tak. Więc na oko -- większość kaw na rynku jest liofilizowana.
>
> Problem nie w samym procesie a w tym co się liofilizuje, czyli jaki
> rozpuszczalnik.
No niby jaki?
>
> > Zwykle na opakowaniu nie podają sposobu robienia.
>
> Masz te informacje na stronach www.
Pisałeś o opakowaniu.
Władysław
|