Data: 2016-04-02 09:05:14
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: Trybun <C...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-04-01 o 19:10, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 1 Apr 2016 14:35:05 +0200, Trybun napisał(a):
>
>> W dniu 2016-03-31 o 17:03, Stokrotka pisze:
>>>
>>>> Chyba jednak nikt nie wymyślił "nic fajniejszego" niż panierka i
>>>> patelnia dla ryby.
>>> Zdecydowanie się nie zgadzam. Jest ciężka.
>>> Pieczona jest ok, albo zapiekana jak po gracku, tylko pracowita jest -
>>> to wada.
>>>
>> Może i za ciężka, ale gdy weźmiemy pod uwagę same walory smakowe to
>> chyba smażony (przyrumieniony) w panierce z mąki jest najbardziej
>> wskazany.
> Tak robię - i to nawet bez jajka. To samo z karpiem. Młody, kilogramowy
> karp, w dzwonkach, panierowany w mace krupczatce i smażony na klarowanym
> masełku - to jest to!
Oczywiście że bez jajka, chodzi o to aby rybę trochę przypiec. Jeżeli
chodzi o dorsza. Inne ryby są także niezłe gdy się je otoczy grubą
panierką i usmaży w głębokim tłuszczu.
|