Data: 2016-04-02 17:13:40
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 02.04.2016 o 16:21, Pszemol pisze:
> "Trybun" <C...@j...ru> wrote in message
> news:56ff6deb$0$682$65785112@news.neostrada.pl...
>>> No dobra, to się zrobi jakąś cienką, delikatną panierkę i do piekarnika
>>> wrzuci :-)
>>
>> Myślę że na eksperymenty z dorszem pozwolić sobie można gdy się ma
>> do dyspozycji większa ilość ryb. W innym wypadku najlepiej - panierka
>> i patelnia.
>
> Obsypałem filety mąką semoliną i solą i wrzuciłem do piekarnika
> na 10 minut. Potem odwróciłem filety na drugą stronę i drugie
> 10 minut.
> Wyszły bardzo dobre, ale jednocześnie bardzo "minimalistyczne"
> w smaku... Jeśli wiesz co mam na myśli :-)
Hm, no ale dlaczego nie na patelni? Byłyby na pewno znacznie lepsze
usmażone na rozgrzanym tłuszczu.
W piekarniku robię ryby albo tłuste ze skórą (jak np. łosoś), albo w
całości takie, do których dokładam masło czosnkowe (np. pstrąg).
Ewa
|