Data: 2016-04-02 23:41:13
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 02.04.2016 o 19:38, Pszemol pisze:
> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:56ffe1a3$0$655$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 02.04.2016 o 16:21, Pszemol pisze:
>>> "Trybun" <C...@j...ru> wrote in message
>>> news:56ff6deb$0$682$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>> No dobra, to się zrobi jakąś cienką, delikatną panierkę i do
>>>>> piekarnika
>>>>> wrzuci :-)
>>>>
>>>> Myślę że na eksperymenty z dorszem pozwolić sobie można gdy się ma
>>>> do dyspozycji większa ilość ryb. W innym wypadku najlepiej - panierka
>>>> i patelnia.
>>>
>>> Obsypałem filety mąką semoliną i solą i wrzuciłem do piekarnika
>>> na 10 minut. Potem odwróciłem filety na drugą stronę i drugie
>>> 10 minut.
>>> Wyszły bardzo dobre, ale jednocześnie bardzo "minimalistyczne"
>>> w smaku... Jeśli wiesz co mam na myśli :-)
>>
>> Hm, no ale dlaczego nie na patelni?
>> Byłyby na pewno znacznie lepsze usmażone na rozgrzanym tłuszczu.
>
> Nie wiem czemu :-) Może dlatego aby było bardziej ascetycznie? ;-)
No widzisz, a tu taka wtopa, akurat postu nie było. ;)
Ewa
|