Data: 2016-04-03 19:12:17
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>> Ach, pstrąg, posmarowany masełkiem wewnątrz i na zewnątrz, z pęczkiem
>>> natki
>>> pietruszki w brzuszku, zawinięty w alufolię i na pół godzinki do
>>> piekarnika. Poezja :-)
>>
>> To klasyczna wersja pstrąga, ale ja nie polecam.
>> Masełko pieczone , czyli pszetwożone w wysokiej temperaturce jest
>> szkodliwe
>> na wątrobę.
>
> W jakiej znowu "wysokiej"? - pstrąg jest zapakowany szczelnie w folię alu,
> masło wewnątrz pstrąga i wewnątrz folii, woda z pstrąga paruje i wypełnia
> zawiniątko, więc nie ma szans, aby masło w otoczeniu pary wodnej osiągnęło
> wyższą temperaturę niż 100 stopni C, nie gadaj głupot.
W aluminium? Dążysz do Alchajmera?
A 100 st C to co to za pieczenie?
Ryby się piecze w 200 , a czasem większej.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
|