Data: 2016-04-03 20:55:31
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 3 Apr 2016 19:12:17 +0200, Stokrotka napisał(a):
>>>> Ach, pstrąg, posmarowany masełkiem wewnątrz i na zewnątrz, z pęczkiem
>>>> natki
>>>> pietruszki w brzuszku, zawinięty w alufolię i na pół godzinki do
>>>> piekarnika. Poezja :-)
>>>
>>> To klasyczna wersja pstrąga, ale ja nie polecam.
>>> Masełko pieczone , czyli pszetwożone w wysokiej temperaturce jest
>>> szkodliwe
>>> na wątrobę.
>>
>> W jakiej znowu "wysokiej"? - pstrąg jest zapakowany szczelnie w folię alu,
>> masło wewnątrz pstrąga i wewnątrz folii, woda z pstrąga paruje i wypełnia
>> zawiniątko, więc nie ma szans, aby masło w otoczeniu pary wodnej osiągnęło
>> wyższą temperaturę niż 100 stopni C, nie gadaj głupot.
>
> W aluminium? Dążysz do Alchajmera?
> A 100 st C to co to za pieczenie?
> Ryby się piecze w 200 , a czasem większej.
Ryby w folii się praktycznie DUSI - a potem tylko rozchyla folię i ryba się
przyrumienia.
Co do Alz... - alu tylko w wysokich temp. szkodzi. I z kwasami.
|