Data: 2016-04-03 21:15:52
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1rwx589ecmf6w.to8ze2kgnb53.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 3 Apr 2016 19:12:17 +0200, Stokrotka napisał(a):
>
>>>>> Ach, pstrąg, posmarowany masełkiem wewnątrz i na zewnątrz,
>>>>> z pęczkiem natki pietruszki w brzuszku, zawinięty w alufolię
>>>>> i na pół godzinki do piekarnika. Poezja :-)
>>>>
>>>> To klasyczna wersja pstrąga, ale ja nie polecam.
>>>> Masełko pieczone , czyli pszetwożone w wysokiej
>>>> temperaturce jest szkodliwe na wątrobę.
>>>
>>> W jakiej znowu "wysokiej"? - pstrąg jest zapakowany szczelnie w folię
>>> alu,
>>> masło wewnątrz pstrąga i wewnątrz folii, woda z pstrąga paruje i
>>> wypełnia
>>> zawiniątko, więc nie ma szans, aby masło w otoczeniu pary wodnej
>>> osiągnęło wyższą temperaturę niż 100 stopni C, nie gadaj głupot.
>>
>> W aluminium? Dążysz do Alchajmera?
>> A 100 st C to co to za pieczenie?
>> Ryby się piecze w 200 , a czasem większej.
>
> Ryby w folii się praktycznie DUSI - a potem tylko rozchyla folię
> i ryba się przyrumienia.
Nie gadaj... przecież ustawiła piekarnik na 200 to wie.
> Co do Alz... - alu tylko w wysokich temp. szkodzi. I z kwasami.
Znaczy się jak ktoś ma gorączkę 38C i nadkwasotę?
|