Data: 2016-04-02 19:38:01
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
news:56ffe1a3$0$655$65785112@news.neostrada.pl...
> W dniu 02.04.2016 o 16:21, Pszemol pisze:
>> "Trybun" <C...@j...ru> wrote in message
>> news:56ff6deb$0$682$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> No dobra, to się zrobi jakąś cienką, delikatną panierkę i do piekarnika
>>>> wrzuci :-)
>>>
>>> Myślę że na eksperymenty z dorszem pozwolić sobie można gdy się ma
>>> do dyspozycji większa ilość ryb. W innym wypadku najlepiej - panierka
>>> i patelnia.
>>
>> Obsypałem filety mąką semoliną i solą i wrzuciłem do piekarnika
>> na 10 minut. Potem odwróciłem filety na drugą stronę i drugie
>> 10 minut.
>> Wyszły bardzo dobre, ale jednocześnie bardzo "minimalistyczne"
>> w smaku... Jeśli wiesz co mam na myśli :-)
>
> Hm, no ale dlaczego nie na patelni?
> Byłyby na pewno znacznie lepsze usmażone na rozgrzanym tłuszczu.
Nie wiem czemu :-) Może dlatego aby było bardziej ascetycznie? ;-)
> W piekarniku robię ryby albo tłuste ze skórą (jak np. łosoś), albo w
> całości takie, do których dokładam masło czosnkowe (np. pstrąg).
Mniam, mniam... :-)
|