Data: 2016-04-02 21:13:18
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 2 Apr 2016 18:43:19 +0200, Stokrotka napisał(a):
>> Ach, pstrąg, posmarowany masełkiem wewnątrz i na zewnątrz, z pęczkiem
>> natki
>> pietruszki w brzuszku, zawinięty w alufolię i na pół godzinki do
>> piekarnika. Poezja :-)
>
> To klasyczna wersja pstrąga, ale ja nie polecam.
> Masełko pieczone , czyli pszetwożone w wysokiej temperaturce jest szkodliwe
> na wątrobę.
W jakiej znowu "wysokiej"? - pstrąg jest zapakowany szczelnie w folię alu,
masło wewnątrz pstrąga i wewnątrz folii, woda z pstrąga paruje i wypełnia
zawiniątko, więc nie ma szans, aby masło w otoczeniu pary wodnej osiągnęło
wyższą temperaturę niż 100 stopni C, nie gadaj głupot.
|