Data: 2016-04-02 16:28:26
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Trybun" <C...@j...ru> wrote in message
news:56ff6ed2$0$682$65785112@news.neostrada.pl...
> W dniu 2016-04-01 o 15:37, Pszemol pisze:
>>
>>> Może i za ciężka, ale gdy weźmiemy pod uwagę same walory smakowe to
>>> chyba smażony (przyrumieniony) w panierce z mąki jest najbardziej
>>> wskazany. Do tego odpowiednie wino i ... niech się chowają te wszystkie
>>> szampany razem z kawiorem wzięte.
>>>
>> Obtaczasz fileta tylko mąką czy czymś więcej?
>
> Tak, oczywiście jeszcze sól i biały pieprz. Można także dodać odrobinę
> bazylii, dosłownie odrobinę aby nie zdominować tm aromatem delikatnego
> smaku ryby.
Nie dałem pieprzu ani bazylii... wyszło dobrze ale pewnie mogłoby być
lepiej.
Swoją drogą chyba następnym razem powinienem rozmrozić te filety
przed panierowaniem i pieczeniem :-)) Bo ta cienka glazura lodu wokół
ryby za bardzo namoczyła panierkę w piekarniku... :-)))
Ech, człowiek się całe życie uczy ;-)
|