Data: 2014-11-20 09:37:31
Temat: Re: Pomysły na wołowinę
Od: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 20.11.2014 um 07:55 schrieb Marsjasz:
>
>> Olej melasę i daj czerstwego razowca. Piernik do sosów jest w Polsce
>> pewnie niedostępny, w niemczech dostaniesz go w prawie każdym sklepie.
>> jest tylko lekko słodki.
> Szanowny Panie Waldemarze,
> prosze mi wskazac jakiegos konkretnego producenta/marke tych sosow
> piernikowych niemieckich tych ktore Pana zadaniem sie sprawdzaja...
> mam tam znajomych to mi wsyla...
> dziekuje z gory
> pozdrawiam
> Marsjasz
> ps. przepis ktory Pan wkleil wydaje sie kosmiczne smacznym!
Nazywa się to Sossenkuchen albo Sossenlebkuchen. Można kupić w prawie
każdym supermarkecie. Właściwie to można wziąć jakikolwiek piernik bez
polewy i bakaliów, nie za słodki. Można też samemu upiec. Ale pierniki
PRLowskie bez niczego też się do tego nadawały.
Waldek
|