Data: 2014-11-20 09:38:40
Temat: Re: Pomysły na wołowinę
Od: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 19.11.2014 um 19:31 schrieb Nika:
> W dniu 2014-11-19 o 16:53, Waldemar pisze:
>> Sos jest wtedy fajnie gęsty. Na słodko toto nie jest, ale lekko
>> słodkawe. Zamiast rodzynków daj borówki, znaczy cranberries, są bardziej
>> "wytrawne". Daj też trochę więcej selera i pietruszki, one potrzebują
>> cukru i wtedy "nie poznać" ;-).
>
> Nie chcę się czepiać ani rozpętywać flejma na temat różnic pomiędzy
> borówką a jagodą, ale mnie uczono, że "cranberry" to po naszemu żurawina.
Niech będzie żurawina. Na śląsku były to borówki i tyle ;-)
Najważniejsze, by wiedzieć co za źwirz.
Waldek
|