Data: 2003-02-03 14:17:10
Temat: Re: Porazka taka, ze az strach...
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Goha wrote:
>
> Potem dodaje ociupinke wody, tak zeby cebulka sie poddusila. Potem
> mieszam to ze smietana badz jogurtem naturalnym (ostatnio mam fiola na
> smietane, aha lepiej skrecic gaz do minimum i energicznie mieszac zeby
> sie kluski nie porobily). Potem to ma chwilke bulgotac i czas na
> przyprawianie. Ja uzywam Curry Kamisa, dodaje jej lyzeczke, wiecej
> sprawia ze potrawa robi sie gorzka, dodaje jeszcze ciut pieprzu bialego
> oraz kajenskiego a zeby nabralo kolorku to kurkumy troszku. To wszystko
> musisz non stop probowac zeby wlasnie nie zrobic pozywki dla kibelka.
>
> No i wlasnie w kwestii sosu. Wyszlo cos zupelnie dziwnego. Z alternatywy
> jogurt naturalny - smietana wywnioskowalam, ze smietana ma byc kwasna ( i
> tak dalam na pol z jogurtem). No ale kiedy ja podgrzalam to sie tak jakby
> zwarzyla - powstaly male biale grudeczki.
> Generalnie nie wygladalo, ani nie pachnialo to zbyt zachecajaco. W akcie
> desperacji dodalam jeszcze roznych innych przypraw ( oregano, czosnek,
> bazylie itd) i ostatecznie dalo sie zjesc. Ale co zrobilam zle, bo chyba nie
> o taki efekt chodzilo?
> Z pozdrowieniami
> Myszka
>
>
>
No IMHO za duzy gaz byl i sie scielo tak jak pisalam.
Nalezy skrecic do mimimum gaz i delikatnie podgrzewac, bardzo
delikatnie. I jeszcze jak skrecisz gaz to tez poczekac chwilke zeby
ostyglo. Smietana 12%. Aha i czasem dobrze lekko smietane posolic to sie
tez nie zetnie. Przyznam szczerze ze nigdy mi sie kluski ze smietany nie
zrobily.
--
===============================================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl j...@w...net.pl \
/ http://walkie.cegla.art.pl http://lubie.to.pl \
/ Nawet ząb bywa wstawiony! \
=================================================
|