Data: 2006-10-27 10:12:28
Temat: Re: Pory w beszamelu
Od: "Arek" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "clafoutis" <c...@i...pl> napisał
> na patelnię rzucasz troszkę posiekanej szalotki lub cebuli zalewasz winem
> białym redukujesz prawie w całości ale to zależy od gustu zalewasz
> śmietaną od 30% wzwyż zagotuj i wmieszaj kawałki chłodnego mmasła ilośc
> też zależy od ciebie jaką wolisz konsystencję i smak popróbuj.
> a na koniec możesz dodać składniki jakie przyjdą ci do głowy kawałki
> pomidora np.
> aha no i nie zapomnij o magicznym proszku.
>
To co piszesz musi byc bez smaku przeciez tam nie ma zadnych przypraw.
Piszesz cos o pomidorach, a gdzie tu pory.
Ja pytalem czy ktos zna przepis na pyszne pory na goraco w jakims sosie
przypominajacym beszamel.
--
Arek
|