Data: 2010-02-05 08:27:39
Temat: Re: Potrzebny przepis na potrawkę z kurczaka
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:hkgjoc$sk6$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> ja osobiscie robie to troche inaczej - filet z piersi kurczaka dziele na
> male porcje ("kwadraty wielkosci 2-3x2-3 cm), podsmazam na masle - wtedy
na
> prawde jest to bardzo krotko.
> Warzywa gotuje w bardzo malej ilosci wody, pozniej dorzucam na krotka
chwile
> mieso, na bazie tego wywaru robie sos, przyprawiam i... gotowe :-)
> Byc moze ne jest to "klasyczna" potrawka z kurczaka.
Jeszcze lepiej te kostki wrzucić na WOKa przesmażyć do gotowości,
przesunąć do brzegów woka, dodać mrożonkę "Warzywa na patelnię" na środek i
smażyć do gotowości (chrupkosci warzyw, w2tedy zmieszać razem, doprawić
sosem sojowym i innymi przyprawami. Do tego ryż - przesmazony na patelni
głębokiej do lekko żółtego koloru, zalany bulionem lub rozpuszczoną kostką
bulionową, ewentualnie wodą i ugotowany na sypko. Jeżeli ktoś chce jeść
pałeczkami to ryż lekko powierzchniowo rozkleić.
|