Data: 2010-02-06 23:33:09
Temat: Re: Potrzebny przepis na potrawkę z kurczaka
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL pisze:
> Ja mam patent inny: wsypuję do twista mąkę, wlewam nieco zimnej wody, tyle
> aby miała szansę rzadka papka, zakręcam i mocno "szejkuję"; ważne aby robić
> to wzdłuż pionowej osi słoika, najlepiej też m.w. w pionie. Parę mocnych
> ruchów i idealna zawiesina gotowa.
Połączyć mąkę z zimną wodą to żaden problem. Jednak kiedy robię
potrawkę, to zależy mi na tym, żeby nie dodawać więcej wody, więc robię
tak jak pisałam. Kiedy do szklanki da się łyżkę masła, mąkę i gorący
wywar, to wszystko pięknie się połączy przy pomocy widelca. Testowałam
wiele razy. Poza tym masło dodaje fajnego smaku. No chyba że ktoś się
boi nadmiaru tłuszczu, to wtedy może być wersja bez masła, ale w takiej
sytuacji koniecznie z zimną wodą.
Ewa
|