Data: 2010-02-07 00:52:23
Temat: Re: Potrzebny przepis na potrawkę z kurczaka
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:q7u0m1cmwmp8.1d6xaayyeizb4$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 7 Feb 2010 01:14:17 +0100, XL napisał(a):
>
> > Dnia Sun, 7 Feb 2010 00:54:36 +0100, eko napisał(a):
> >
> >> Dzięki.
> >>
> >> A co z tą białą pianą?
> >> Czy wystarczy ją łyżka zebrać czy trzeba mięso opłukać?
> >>
> >
> > Jeśli Cię bardzo drażni, to zbierz łyżką; wg mnie jest to niepotrzebne,
bo
> > wyrzucisz ścięte, pełnowartościowe białko, którego i tak w potrawce po
> > zaprawieniu jej mąką oraz pośród warzyw nie będzie widać ani czuć.
>
> Pozbywanie się tych "kłaczków" ma sens jedynie kiedy gotujesz rosół i
> chcesz, aby był bardzo klarowny.
> --
>
> Ikselka.
Bardzo klarowny uzyskuje się przy pomocy jajecznego białka.
|