Data: 2010-02-07 00:36:15
Temat: Re: Potrzebny przepis na potrawkę z kurczaka
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 7 Feb 2010 01:14:17 +0100, XL napisał(a):
> Dnia Sun, 7 Feb 2010 00:54:36 +0100, eko napisał(a):
>
>> Dzięki.
>>
>> A co z tą białą pianą?
>> Czy wystarczy ją łyżka zebrać czy trzeba mięso opłukać?
>>
>
> Jeśli Cię bardzo drażni, to zbierz łyżką; wg mnie jest to niepotrzebne, bo
> wyrzucisz ścięte, pełnowartościowe białko, którego i tak w potrawce po
> zaprawieniu jej mąką oraz pośród warzyw nie będzie widać ani czuć.
Pozbywanie się tych "kłaczków" ma sens jedynie kiedy gotujesz rosół i
chcesz, aby był bardzo klarowny.
--
Ikselka.
|