Data: 2010-02-07 12:09:21
Temat: Re: Potrzebny przepis na potrawkę z kurczaka
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 7 Feb 2010 01:52:23 +0100, Prawusek napisał(a):
> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:q7u0m1cmwmp8.1d6xaayyeizb4$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 7 Feb 2010 01:14:17 +0100, XL napisał(a):
>>
>>> Dnia Sun, 7 Feb 2010 00:54:36 +0100, eko napisał(a):
>>>
>>>> Dzięki.
>>>>
>>>> A co z tą białą pianą?
>>>> Czy wystarczy ją łyżka zebrać czy trzeba mięso opłukać?
>>>>
>>>
>>> Jeśli Cię bardzo drażni, to zbierz łyżką; wg mnie jest to niepotrzebne,
> bo
>>> wyrzucisz ścięte, pełnowartościowe białko, którego i tak w potrawce po
>>> zaprawieniu jej mąką oraz pośród warzyw nie będzie widać ani czuć.
>>
>> Pozbywanie się tych "kłaczków" ma sens jedynie kiedy gotujesz rosół i
>> chcesz, aby był bardzo klarowny.
>> --
>>
>
> Bardzo klarowny uzyskuje się przy pomocy jajecznego białka.
Tia, powiedz to początkujacemu :-)
--
Ikselka.
|