Data: 2007-07-03 21:48:36
Temat: Re: Poutine
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Konrad Kosmowski wrote:
> Na jakimś blogu zobaczyłem i mi się spodobało:
>
> http://en.wikipedia.org/wiki/Poutine
>
> :)
>
> Tylko gdzie można dostać, czym zastąpić tzw. "cheese curds"? No i "brown
> sauce" to jaki to?
>
Brown sauce czy gravy:
3 lyzki maki
3 lyzki tluszczu (np. maslo)
Przybrazowic make na patelni z tluszczem, dodac ciagle mieszajac
widelcem lub trzepaczka:
1 szklanke rosolu
1 lyzeczke soli
1 lyzeczke pieprzu
1 lyzeczke maggi
1 lyzke sosu sojowego
Wymieszac, az gladki, dodac wody, jesli za gesty, gotowac na malym ogniu
10 - 15 minut.
Cheese curd to nie twarog, a raczej bardzo mlody zolty ser. Jesli mozna
dostac delikatny, nie ostro pachnacy zolty ser, to mozna go pokruszyc i
nim zastapic.
MB
|