Data: 2005-11-10 21:02:54
Temat: Re: Proble ze schabem...
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le jeudi 10 novembre 2005 ? 17:25:11, dans <HvKcf.26986$dU6.1578@trnddc03> vous
écriviez :
> "Iwon(k)a" <i...@p...onet.pl> wrote in message
> news:dkvr6r$a3g$1@news.onet.pl...
>> "eM eL" wrote in message news:H2Kcf.19195$6M6.903@trnddc04...
>>>. Stosujac ww metode schabik jest miekki, soczysty i lekko rozowy w samym srodku.
>>
>> czyli lekko surowy?
> To kwestja definicji i upodoban, ale IMO "surowy" w sensie "nie upieczony" to on
juz
> nie jest bowiem "lekko rozowy w srodku" to wlasnie "juz upieczony" a jeszcze "nie
> zameczony."
Tu warto przypomniec ze porzadna obrobka wieprzowiny jest jednym z
srodkow obrony przed trychinoza, choroba nie istniejaca w przypadku
spozycia surowej (lub polsurowej) wolowiny.
Ewcia
--
Niesz
|