Data: 2002-12-29 20:53:30
Temat: Re: Problem z wolowina
Od: "wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agnieszka W." <a...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:aunks7$r9q$1@news.tpi.pl...
> razem jest albo:
> a. wysuszona
> b. za twarda
> c. spalona.
> Prosze, podajcie jakis baaardzo prosty przepis na pieczen wolowa - i jak
ja
> przygotowac zeby uniknac moich wpadek?
>
kupic legawe, poledwice wolowa, wsadzic wczescniej wysmarowana ulubionymi
przyprawami i sosem sojowym do brytwanny, podlac woda, piec dlugo, kilka
godzin, w trakcie pieczenia raczej podlewac woda, ktora bedzie ubywac.
Skruszeje i wytworzy sie pyszny ciemny sos. Bardzo lubie taka wolowine na
obiad z ziemniakami albo na zimno na chleb :)
wkn
|