Data: 2015-02-12 17:32:38
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Anai" <a...@a...pl> wrote in message
news:mbieph$q33$1@mx1.internetia.pl...
> W dniu 12.02.2015 o 14:27, Pszemol pisze:
>
>> Ciekaw jestem co dla Ciebie oznacza słowo "puszysty" w odniesieniu
>> do pieczywa - czy możesz podać jakiś wizualny przykład? Fotkę/film?
>> Nie żebym się czepiał - ciekawi mnie, chcę się po prostu dowiedzieć :-)
>
> W odniesieniu do pieczywa to ma być:
> lekkie, delikatne, miękkie, wyrośnięte, ze sporą ilością powietrza
> wewnątrz, ale raczej w wielu niewielkich otworach niż kilku dużych.
>
> 1.
> http://lh5.ggpht.com/_7zGV45FozaY/TOYdK8Iv0eI/AAAAAA
AAFpg/H-dSWnPKdRM/s400/IMG_2037.JPG -
> to jest puszyste ciasto.
>
> 2. http://i265.photobucket.com/albums/ii214/kokwaifun/I
MG_0732.jpg - to
> też jest puszyste.
>
> 3.
> http://www.acanadianfoodie.com/wp-content/uploads/20
11/01/IMG_0017-600x595.jpg
> To ma dość puszyste wnętrze, ale zewnętrze już nie...
>
> Coś jeszcze? ;)
Nie Anai, już wszystko jasne...
Nawiasem mówiąc fotki całkiem smaczne, chciałem zjeść ekran mojego komputera
:-))))
> "Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na niezbyt
> ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S. Hawking)
Ciekawe jak Hawking wartościuje ważność planet aby uznać naszą za niezbyt
ważną...
Ale generalnie ma tu chłop rację :-)
|