Data: 2015-02-22 19:28:49
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2015 o 19:19 XL <i...@g...pl> pisze:
> Dnia Sun, 22 Feb 2015 18:30:47 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
>
>> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>>
>>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>>
>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>
>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>
>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>
>> Bo jest GMO.
>
> Nie tylko to, a nawet niekonieczne to. Kukurydza jest be, bo jest STARA
> oraz wciskana na siłę. Amerykanie swoje uprawy kukurydzy traktują jako
> element polityczny i strategiczny, dlatego dopłacają do nich swoim
> farmerom, utrzymujac stałe ogromne jej zapasy - które trzeba z kolei w
> sposób ciągły wymieniać na świeże. W USA jest także sunsydiowanma
> produkcja
> bioetanolu z kukurydzy.
> A komu stare ziarno wciskać? - Europejczykom, oczywiście. Dlatego jest
> ona
> u nas we wszystkim, gdzie tylko można. Zresztą u Amerykanow też - po nich
> już to od dawna widać, wyglądają jak tuczniki.
Bo się nie "sczepili"!
--
Trefniś
|