Data: 2015-02-24 07:30:01
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-02-23 22:37, obywatel Trefniś uprzejmie donosi:
>
> Rodzaj nowej w Polsce mutacji snobizmu - niektórzy kupują nawet gorsze -
> byle w drogim sklepie i w odpowiedniej cenie.
>
> Mnie zachwyca ostatnio "Smakowita Pajda - smalczyk w 100% roślinny" ZT
> Kruszwica.
> Jest wersja z cebulką i jabłkiem, oraz z ziołami ogrodowymi:
>
> http://www.ztkruszwica.pl/pl/aktualnosci/smakowita-p
ajda
>
> Pierwsza z brzegu recenzja (wegetarianki!):
>
> http://zielonyjelen.blox.pl/2013/12/Oceniam-sobie-Sm
akowita-Pajda.html
>
> Tylko nie kpijcie z nicka "Zielony jeleń"...
O owym smalczyku już i na tej grupie pisano.
> Jeden wielki zachwyt.
> Nawiasem - dziwią mnie wegetarianie, którzy na siłę próbują swoje
> potrawy upodobnić do mięsnych... Dla mnie (mam za sobą wielomiesięczny
> wegetariański epizod) zawsze było to oszukiwanie samego siebie przez
> wegetarian.
Też nie rozumiem tej tendencji, choć mam w rodzinie dwóch wegańczyków a
sama również w sezonie na zielone staję się jarzynna.
> Zgadnijcie, z czego ów "smalczyk"?
> "Oleje i tłuszcze roślinne (słonecznikowy, palmowy, rzepakowy, kokosowy
> w zmiennych proporcjach) prażona cebulka (9,2%), sól, suszone jabłka
> (0,6%) aromaty"
>
> Hehe - olej palmowy i "zmienne proporcje". Wegetarianie zachwyceni (na
> szczęście chyba nie wszyscy).
Może i dlatego gdzieniegdzie sygnalizuje się, iż wegetariaństwo to może
jest i dieta, ale nie zawsze prowadząca do wyzdrowienia.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|