Data: 2015-02-24 17:16:33
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:54ec617b$0$2186$65785112@news.neostrada.pl...
> Pszemol wrote:
>
>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:54eb30a2$0$2211$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>>>
>>>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>>>
>>>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>>>
>>> GMO.
>>> Chcę mieć prawo wyboru, czy kupię produkt zawierający GMO,
>>> czy mi się to wciśnie podstępem.
>>
>> Jakie wady, Twoim zdaniem, ma jedzenie żywności zrobionej z GMO?
>> Innymi słowy: dlaczego wybierałabyś nie-GMO?
>
> Bo mam kaprys jeść staromodne żarcie. Bo nie mam ochoty być królikiem
> doświadczalnym - nie wiadomo, czy i jakie są konsekwencje zabawy w Boga.
> Chcę mieć wybór, nie życzę sobie żeby to monsanto decydowało czy i co jem.
W porządku - Twoja sprawa. Myślałem że są jakieś konkretne i wymierne wady,
a nie tylko tzw. "widzi mi się" popędzane strachem przed nieznanym.
|