Data: 2015-02-26 05:41:42
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
news:mcm7h2$th3$1@dont-email.me...
> "Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
> news:mbfk14$8s3$1@dont-email.me...
>> Zainteresował mnie ten przepis bo zdjęcia wyglądają bajecznie pięknie
>> :-)))
>> http://www.thefreshloaf.com/node/19830/36-hours-sour
dough-baguette-everything-i-know-one-bread
>> Czy ktoś kto próbował coś podobnego zechciałby się podzielić
>> doświadczeniem?
>
> Upiekłem dziś bagietki według tego przepisu...
> Może niedokładnie według tego przepisu bo ciutkę mąki
> razowej musiałem dać zamiast mąki białej z przepisu, ale...
>
> Pytanie mam o kolor skórki - jak uzyskać kolor złoty i błyszczący
> jak na obrazkach z przepisu? Zakładam że kolory nie zostały
> "podkręcone" sztucznie już po zrobieniu zdjęcia, na komputerze...
>
> Moje bagietki, niezbyt szczęśliwie rozcięte przed pieczeniem
> (chyba tępy nóż?) nie "rozkwitły" poprawnie i na dodatek
> skórka jest matowa i w kolorze brązu a nie złotym...
>
> W przepisie nic nie było na temat smarowania ciasta przed
> ani w trakcie pieczenia - czy czymś się powinno smarować
> ciasto aby uzyskać połysk skórki?
>
> p.s.moje nie mają aż takich dużych dziur i kolor miąższu nie jest biały.
Zapomniałem dołączyć fotkę: http://voila.pl/index.php?f=1812078
|