Data: 2008-02-10 10:16:45
Temat: Re: Prośba o przepis na pieczeń wołową
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"JaMyszka" <f...@g...com> wrote in message
news:ee39135c-2a57-42a5-b402-cd0b2d9d1364@q21g2000hs
a.googlegroups.com...
On 9 Lut, 23:07, Ikselka wrote:
> [...]
> Mięso włożyć do foliowego worka, po czym krawędzią drewnianej deski lub
> wałkiem do ciasta stłuc na kwaśne jabłko ze wszystkich stron -
> przewracając. Ma być wyraźnie rozluźnione, takie jakby lecące przez ręce,
> ale z zachowaną strukturą włokien.
> [...]
Będąc młodą kucharką, nie obiłam mięsa:>
Pieczeń 6 h stała na gazie i była twarda.
No i taką podałam;p
Na drugi dzień trzymałam też długo na gazie, co zostało podsumowane:
- gdyby tej pieczeni starczyło na tydzień, to może ostatniego dnia
doczekalibyśmy się jej miękkiej:]
Witaj!
A wystarczyło zabejcować. To można zrobić też podczas obijania lub po
poprzez namocznie w winie, piwie, lub marynacie.
|