Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!news.task.gda.pl!not-for-
mail
From: "Magdalena W." <e...@N...interia.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Proszę o pomoc
Date: Thu, 15 Jan 2004 19:05:17 +0100
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 46
Message-ID: <bu6kou$m0s$1@korweta.task.gda.pl>
References: <bu6afn$5r9$1@opal.futuro.pl>
<0...@4...com>
<bu6cij$aqm$1@opal.futuro.pl>
NNTP-Posting-Host: rc39.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1074189918 22556 80.50.76.39 (15 Jan 2004 18:05:18 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 15 Jan 2004 18:05:18 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:186941
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości
> Zapomniałam, że istnieją na świecie zupy :))
Wrzuce Ci jutro przepis na zupe kukurydziana - dobra, sycaca, pysznosci.
A rypka ...
filet z pstraga kup albo calego pstraga - na ile osob gotujesz?
filet/rypke posmaruj sola i ziolami prowansalskimi - ilosci daje standardowo
"na oko"
odstaw na pol godzinki
skrop sokiem z cytryny
nagrzej piekarnik tak na 180
wraz rypke do piekarnika na jakiejs blaszce posmarowanej oliwa
jak filet to 25 minut wystarczy pieczenia albo i mniej
jak cala rypka to ze 45 minut
w polowie pieczenia posyp platkami migdalowymi
(takie wiecej wytffforne wiec pewnie na weekendy)
I zjedz :-)
Zapychanka
ugotowany makaron dowolnej formy raczej krotkiej
drobno pokrojone i podsmazone kawalki wedlin - moga byc rozne pomieszane
pieczarki straktowane jak wyzej
cebula straktowana jak wyzej
proporcje jak kto lubi
smietana gesta tak z pol szklanki
pieprz albo pieprz ziolowy
Wyzej wymienione skladniki zmieszac, wypelnic nimi naczynie do zapiekania
posypac startym serem
wrazic na jakies pol godziny do piekarnika
i juz
Pozdrawiam
Magdalena
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.558 / Virus Database: 350 - Release Date: 2004-01-02
|