Data: 2004-01-15 18:05:17
Temat: Re: Proszę o pomoc
Od: "Magdalena W." <e...@N...interia.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości
> Zapomniałam, że istnieją na świecie zupy :))
Wrzuce Ci jutro przepis na zupe kukurydziana - dobra, sycaca, pysznosci.
A rypka ...
filet z pstraga kup albo calego pstraga - na ile osob gotujesz?
filet/rypke posmaruj sola i ziolami prowansalskimi - ilosci daje standardowo
"na oko"
odstaw na pol godzinki
skrop sokiem z cytryny
nagrzej piekarnik tak na 180
wraz rypke do piekarnika na jakiejs blaszce posmarowanej oliwa
jak filet to 25 minut wystarczy pieczenia albo i mniej
jak cala rypka to ze 45 minut
w polowie pieczenia posyp platkami migdalowymi
(takie wiecej wytffforne wiec pewnie na weekendy)
I zjedz :-)
Zapychanka
ugotowany makaron dowolnej formy raczej krotkiej
drobno pokrojone i podsmazone kawalki wedlin - moga byc rozne pomieszane
pieczarki straktowane jak wyzej
cebula straktowana jak wyzej
proporcje jak kto lubi
smietana gesta tak z pol szklanki
pieprz albo pieprz ziolowy
Wyzej wymienione skladniki zmieszac, wypelnic nimi naczynie do zapiekania
posypac startym serem
wrazic na jakies pol godziny do piekarnika
i juz
Pozdrawiam
Magdalena
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.558 / Virus Database: 350 - Release Date: 2004-01-02
|